Heeft WhatsApp last van storingen?

Een gevreesde WhatsApp storing, het gebeurt jammer genoeg vaker dan het zou moeten. De dienst is dit jaar al meerdere keren offline gegaan en het bedrijf was ook niet erg duidelijk waardoor er al snel paniek ontstaat. Is WhatsApp wereldwijd ‘down’ of ligt het probleem aan je smartphone of computer?

Is er een WhatsApp storing?

Als er een WhatsApp storing plaatsvindt, is de kans groot dat verschillende websites hierover een melding gaan maken zoals DownRightNow. Er zijn ook enkele speciale websites waar je kan checken of er een wereldwijde WhatsApp storing is. Als er zo’n storing is, zullen vaak je berichten niet meer aankomen bij de ontvanger. Ook het ‘vinkjessysteem’ kan door een WhatsApp storing volledig in de war gebracht worden. De dubbele of blauwe vinkjes zal je niet meer zien verschijnen. Ook kan het oneindig lang duren vooraleer je je berichten te zien krijgt.

Whatsapp Storing

Wat te doen als er geen wereldwijde WhatsApp storing is

Als er geen algemene WhatsApp storing is, ligt het probleem hoogstwaarschijnlijk bij je toestel of bij je internetprovider. Een mogelijke en simpele oplossing is het opnieuw instellen van je draadloze netwerkverbinding, vaak is deze niet goed ingesteld en kan er iets foutgaan. Indien ook dat geen soelaas biedt, kan je je providergegevens helemaal resetten door je Android smartphone of iPhone even op de bekende vliegtuigmodus te zetten. Na een tiental minuutjes zijn alle gegevens gereset en zou de populaire chatdienst weer moeten werken. Een iets extremere oplossing is het volledig verwijderen van de applicatie en opnieuw instellen met hetzelfde telefoonnummer.

WhatsApp storing? gebruik WhatsApp web

Gebruikers van de internetversie van WhatsApp – ook wel eens WhatsApp Web genoemd – hebben over het algemeen vaker last van storingen. Dat komt omdat de webdienst niet zelfstandig werkt, maar via je smartphone. Als je Wi-Fi bijvoorbeeld is uitgevallen op je smartphone, zal het venster van WhatsApp Web ook afbreken. Kijk bovendien goed of je smartphone nog voldoende opgeladen is en zorg ervoor dat het toestel niet op een energiebesparende modus staat.

Mocht een WhatsApp storing nog steeds optreden, dan kan je natuurlijk (tijdelijk) overschakelen naar een alternatieve chat applicatie of gewoon ouderwets gebruik maken van sms-berichtjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *